Valk Welding

Onze samenwerking met Provan is begonnen in November 2000 met de levering van de eerste lasrobot. Het was één van de weinige keren dat we het enthousiasme van 2 jonge ondernemers moesten temperen, anders was de eerste robot al eerder geleverd. Dankzij een open communicatie en wederzijds vertrouwen zijn we over al die jaren heen zij aan zij samen geëvolueerd, van een klein basissysteem met 6 assen in 2000 tot een 11-assig systeem in 2015. Over deze periode zijn 5 systemen geleverd en het zesde systeem wordt deze maand geïnstalleerd. Bij elk project werd altijd goed overwogen met welk concept de klanten van Provan het meeste baat konden hebben. Vanuit dat standpunt zijn er altijd bewuste keuzes gemaakt met een gezond ondernemersrisico. Het succes van deze gezamenlijke aanpak is ondertussen bekend.

Op technisch vlak heeft Provan ons ook de mogelijkheid gegeven om hen altijd te kunnen voorzien van de nieuwste technologie. Niet kijken wat men nu nodig heeft, maar wat hun klanten morgen zouden kunnen vragen en wat ze hun klanten extra kunnen gaan bieden. Zo creëer je zelf opportuniteiten en baan je een nieuwe weg in plaats van de bestaande paden te bewandelen. Met de technologie van Panasonic (wereldwijd bekend als de technologische nummer 1 op het vlak van lasrobots) samen met de unieke oplossingen van Valk Welding, beschikt Provan over een state-of-the-art lasrobotpark om alle vragen van hun klanten te kunnen beantwoorden, en wel direct. Bovendien blijft de ondernemingsdrang van Ben, Luc en het hele Provan team alleen maar groeien zodat we nu al spreken over nieuwe projecten zonder dat daar concrete vragen van klanten tegenover staan. Om het in hun termen te zeggen: QPI – Quick Proactive Investing

Ook zijn de robots bij Provan klaar voor de volgende technologiegolf: Industrie 4.0  / Smart Industrie / Factory of the Future. Een aantal oplossingen passen ze al toe, maar er zit bij Valk Welding veel meer in de pijplijn om de komende jaren nog beter/sneller/efficiënter te kunnen produceren. Een groot voordeel waar alle Provan klanten zullen van genieten.

Het motto van Valk Welding is “the strong connection”. Dit motto is eveneens van toepassing op Provan:

  •           We zijn beiden een familiebedrijf met een sterke band tussen eigenaar en medewerkers
  •           We investeren in een sterke binding met onze klanten
  •           We maken sterke verbindingen tussen metalen mogelijk
  •           We zijn met onze know-how en service een sterke verbinding tussen leverancier en klant
  • Lely
  • Graco
  • Stuv
  • Gymna
  • DAF